Waarom Branding?

We leggen je graag uit wat branding is en waarom het ook belangrijk is voor jou!

Laten we bij het begin beginnen: wat is branding nou eigenlijk? Simpel gezegd is branding een manier om producten, diensten en organisaties te ‘kenmerken’. Door middel van branding kun je merken meer bekendheid geven en ze van elkaar onderscheiden. Branding bestaat al jaren en werd vroeger door boeren gebruikt om het vee te kenmerken (iets wat wij nooit zullen doen!). 

Tegenwoordig is branding hét marketingmiddel om de waarde te vergroten van een merk. Branding komt terug in alles wat je als bedrijf doet en zou als uitgangspunt moeten dienen bij alles wat je als bedrijf doet. Niet alleen het vermelden van een merk- of bedrijfsnaam en het weergeven van een logo en huisstijl, maar ook de wijze van communiceren en de afbeeldingen die je gebruikt zijn vormen van branding. 

Waarom is branding belangrijk voor jou?

Zoals je nu wel begrijpt, gaat branding verder dan een strak logo en een sprankelende huisstijl. Branding weerspiegelt de identiteit van jouw bedrijf en telt vele voordelen. Onderschat de waarde van branding dan ook niet! Waarom branding eigenlijk zo belangrijk is voor jouw bedrijf, leggen we hieronder uit:

Door een consistente branding door te voeren, vergroot je de kans dat de doelgroep jouw bedrijf herkent. Deze herkenbaarheid zorgt er doorgaans voor dat klanten zich sneller verboden en aangetrokken voelen met een bedrijf. Grote kans dat ze dankzij deze connectie voor jouw bedrijf kiezen!

Boven genoemde herkenbaarheid zorgt branding er bovendien voor dat je je kunt onderscheiden van je concurrenten. Win-winsituatie dus!

Branding geeft je dé kans om de identiteit en waarden van het bedrijf naar buiten te brengen. Dit zorgt bovendien voor personificatie. Want laten we eerlijk zijn: we doen nou eenmaal liever zaken met bedrijven met mensen die we aardig of leuk vinden. Zo trek je de klanten aan die echt bij jouw bedrijf passen.

Our company is a collective of amazing people striving to build delightful products.

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal. It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using.